روتامتر مزایا و معایب و کاربردها

روتامتر مزایا و معایب و کاربردها

روتامتر ، مزایا و معایب و کاربردها

روتامتر دستگاهی است که مقدار نرخ جریان گاز یا مایع را در یک لوله اندازه گیری می کند. در این مقاله به بررسی روتامتر مزایا و معایب و کاربردها در صنایع می پردازیم.

 Karl Kueppers در سال ۱۹۰۸ روتامتر را اختراع کرد که از آن زمان برای کاربردهای گسترده ای استفاده شده است.

روتامتر در گروه دستگاه های اندازه گیری مساحت سطح متغیر طبقه بندی می شود.

روتامتر از یک لوله که معمولا از شیشه ساخته شده است و یک جسم شناور در داخل لوله تشکیل شده است. شناور همواره چگال تر از ماده ای است که در آن قرار می گیرد و در واقع روی سطح ماده شناور باقی نمی ماند، اما در جایی بین سطح ماده و پایین ظرف قرار می گیرد.

با گذشتن مایع یا گاز از لوله، جریان باعث بالا رفتن شناور می شود (در شرایط عادی، گرانش باعث می شود که شناور سقوط کند).

بسته به جریان مایع، شناور در یک سطح خاصی از لوله قرار می گیرد. با علامت گذاری در هر سطح لوله، اندازه گیری دقیق جریان با توجه به مکانی که شناور در آن قرار گرفته است انجام می شود.

کاربرد  روتامتر در صنعت

روتامتر معمولا در سیستم هایی که مایع یا گاز از طریق لوله عبور می کنند استفاده می شود. به طور مثال روتامتر در خط لوله نفت برای اندازه گیری سرعت جریان مایع از یک نقطه تا نقطه دیگر استفاده می شود.

روتامترهای در نسخه های پورتابل نیز تولید‌ شده‌اند که کاربردهای گسترده ای دارند، به طور مثال می توان موارد زیر را نام برد:

  • رودخانه
  • اقیانوس
  • اتمسفر
مطالعه مطلب  آفشور و آنشور در حفاری نفت

روتامترهای پورتابل را می توان به راحتی برای اندازه گیری جریان سیال در سیستم های مختلف به کار برد.

مزایای و معایب روتاری متر

مزایا

روتامترها نسبت به سایر تجهیزات اندازه گیری سطح یک مزیت مهم دارند. ساخت آنها آسان است و اغلب نیز از متریال ارزان قیمت استفاده می شود.

این وسیله اندازه گیری به نیروی خارجی از سیستمی که در آن نصب می شوند برای اندازه گیری ندارد و می توان آنها را در سیستم های متعددی با توجه به اندازه کوچک و پورتابل بودن آنها نصب کرد.

معایب

روتامتر باید از شیشه یا مواد شفاف دیگری‌ ساخته‌ شود تا کاربر بتواند شناور موجود در لوله را ببیند. همچنین باید به صورت عمودی نصب شوند زیرا عملکرد آنها به نیروی گرانش‌ وابسته‌ است.

باید توجه داشت که روتامترها را تنها در فشار و دماهای خاص می توان استفاده کرد. بنابراین در یک فرآیند ممکن است لازم باشد که از چندین روتامتر استفاده شود.

این مقاله را به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email

مقالات تخصصی

کنترل ولو
شيرصنعتی

کنترل ولو

کنترل ولو چیست؟ یک کنترل ولو در واقع شیر کنترلی است که برای کنترل جریان به کمک کنترل فشار سیال از طریق سیگنالی

ادامه مطلب